Aleksander Čeferin

Az UEFA elnöke

_Aleksander_Čeferin_Light.png

UEFA President

WELCOME TO THE FINAL

ÜDVÖZÖLJÜK A DÖNTŐN

English

hu-flag.jpg

Hungarian

Köszöntjük Önöket Budapesten, a 2018/2019-es UEFA női Bajnokok Ligája-döntőn! Történelmi nap ez az európai női klubfutball legrangosabb sorozatának szempontjából. A magyar főváros csodálatos arénája, a Ferencváros stadionja ad otthont a találkozónak, ami egyúttal azt is jelenti, hogy mostantól az UEFA női Bajnokok Ligája-döntőt a férfiak küzdelmétől független helyszínen rendezik. Az esemény abból a szempontból is történelmi, hogy korábban Magyarország még nem rendezett ehhez hasonló rangú nemzetközi női labdarúgó eseményt.  

Az előttünk álló mérkőzés megérdemli a megkülönböztetett figyelmet. Bízunk benne, hogy a döntés, amely önálló eseménnyé emelte a finálét, hozzájárul majd ahhoz, hogy a női Bajnokok Ligája-döntő is kihagyhatatlan helyszíni élménnyé, és fantasztikus televíziós eseménnyé váljon. Hisszük, hogy eljött az ideje, hogy a dinamikusan fejlődő, és virágzó

Welcome to Budapest for the 2018/19 UEFA Women’s Champions League final. This is a historic moment for the premier club competition in European women’s football. The match will take place at the Hungarian capital’s splendid Ferencváros Stadium, and means that the UEFA Women’s Champions League final will have its own separate venue from now on. It is also the first time that Hungary has hosted a major international women’s final.

The match will now have a platform of its own and enjoy additional exposure. We hope that this decision will help the final become an unmissable event and enjoyable television spectacle in its own right. It is an ideal time for change, given that the women’s game is flourishing and has entered an exciting era of development.

UEFA is fully committed to taking women’s football forward. We are increasing funding
in our Women’s Football Development Programme by 50%, and UEFA campaigns such as Together #WePlayStrong are striving to raise participation levels.

This final will feature leading European women’s players who are inspiring women and girls to take up the game. We are eager to see two fine teams contesting the title, and we are confident that the match will prove to be a superb showcase for women’s football.

Good luck to the finalists – and enjoy the game!

sportággá vált női futball a fejlődés új szintjére lépjen. 

 

Az UEFA teljes mértékben elkötelezett a női labdarúgás fejlesztése iránt. Éppen ezért a Női Labdarúgás Fejlesztési Program költségvetését ötven százalékkal megemeltük, az olyan kampányok pedig, mint a Together #WePlayStrong remekül ösztönzik a játék népszerűsítését a sportolók körében.  

A döntőben Európa legjobb női labdarúgói lépnek majd pályára, olyan játékosok, akik inspirálják a jövő generációit, és akik miatt a lányok ezt a gyönyörű sportágat választják majd. Alig várjuk, hogy a csapatok kifussanak a pályára, és egy remek mérkőzés keretében megmutassák tudásukat, megmutassák a női futball nagyszerűségét. 

A csapatoknak sok szerencsét, Önöknek pedig jó szórakozást kívánok!